Пощенска банка - поредната олигофренска банка

Бях си казал, че повече с глупости няма да се занимавам.

Но, бях отново опроверган мислейки си, че вече най-големите тъпотии от банки съм ги видял. Особено след тъпотиите на Първа инвестиционна банка.

Сега основната ми банка е Пощенска банка: прилично е-банкиране.

Малко предистория:
Реших в сметката си вързана с дебитна карта да не държа прекалено много пари. Направих си втора (някакъв тъп влог) и я вързах с е-банкирането си.

Поредната олигофрения:
Оказва се, че тоя олигофренски влог не може да се управлява от е-банкирането. А като го правех изрично казах, че искам да ползвам от е-банкирането си.
Другите видове можели, но точно моя не може. И се оказва, че имам сметката, но точно като се опитам да превеждам - не може.

Естествено грешката се вижда от някакво забито меню, на самия трансфер не я пише.

Няколко часа се опитвах да се свържа на официалния им телефон - или заето или никой не вдига. Звънях и на други телефони - или не се вдигат или все ми се казва - не мога да помогна.

Писах им два имейла - чак на втория след 2 часа ми отговориха и даже ми се обадиха.
Като ми обясниха каква е хавата, естествено ги питам как да го реша сега проблема си? Те - ами отивате до някой клон. И сега аз ще трябва да се вдигна в работно време и да ходя до олигофренския им клон. Те естествено не са виновни и нищо не могат да направят.

Естествено мога да отида и да се навикам на пиклата, която не ми е обяснила тази подробност. Но какво ще ми донесе това?

Update:
Бях в един клон на банката. Първата мацка естествено ми каза: "Ама то би трябвало да може". Явно не е наясно горката, но аз бях кратък и ясен: "Искам да говоря с някого, който знае как работи всичко" и тая има благоразумието да ме насочи към правилния човек.
Говорих си с "администраторката" (явно нещо като шефка във фронт офиса им). Първо и тя: "ама то би трябвало да работи". После "ама ние нямаме други видове влогове". Докато накрая стигнахме до "ааааааааааааааааааааа". Явно разбраха какъв е проблема.
Направиха ми нова сметка прехвърлиха ми каквото трябва. Обещаха ми до днес (04.11) на обяд всичко да е в онлайн банкирането ми и да работи.
Естествено не работеше. Към 15 часа сметката се появи, но без наличност. От предната сметка знам, че след известно време всичко сработва, но досега (почти 19) това не се е случило.
Естествено не успях да се свържа с "администтраторката", за да я питам защо лъже.
В онлайн банкирането дори се опитват да бъдат забавни:
"Сметката не е на клиент на eBank (може и да е ама още не се грижим за
нея)"
Дори пунктуационни грешки имат. И това банка. И кои сте вие, дето се "грижите" за нея? Обгрижихте я добре.

Въпроси към Пощенска:
Защо лъжете? Това е непрофесионално.
Толкова ли е трудно да си намерите качествени хора? Аз ви опознах системата за 24 часа и последния път като бях във ваш офис, я познавах по-добре от служителите ви.
Защо не си вдигате проклетите телефони?! Това е непрофесионално.
Защо олигофренския ви влог (с гръмкото име "мега") не може да се управлява онлайн?
Ако беше кредит и трябваше да го погасявам сигурно един ден закъснение щяхте през носа да ми го изкарате?

Оправданието:
Естествено пиклата ще каже: "Ама да сте питали". Common sense, скъпа, common sense е да ми кажеш за тая подробност.

Изводът:
Още една олигофренска банка, която не струва. Услугата ѝ е скапана.
Трябва ли да имам 5 дебитни карти с 10 сметки вътре?!
Трябва ли да си намеря някой пенсионер, който да ходи всеки ден и да ми е един вид "електронното банкиране"?
Трябва ли просто да се науча да си държа парите кеш, защото няма ни една банка, която просто да работи?
Update (към извода):
Стоят ми парите в банка - банката ги използва.
В разплащателна сметка по-скоро аз плащам (лихва няма, таксите са меко казано високи). Вие ми вземате парите, аз плащам?
Във влога уж получавам някаква келява лихва, но нищо не работи и тия олигофрени ми хабят време (което е в пъти по-ценно от смешната им лихва).
Често се случва тия приключения да завършат по кофти начин - аз тоя уикенд до тия пари достъп нямах.
Мисля си, че да си държиш парите в банка е тъпо, адски тъпо. Аз обиколих няколко банки, все нещо не им е наред. И обслужването - нямам думи, един долнопробен ресторант по морето има по-адекватно обслужване (поне служителите си познават ресторанта).

Въпросът:
Някой знае ли поне една професионална банка, която предлага само едно: да ми достави безупречно електронно банкиране? Не искам нито да я виждам на живо, нито да комуникирам с безумно противните лелки/какички, които знаят само едно "не сме ние виновни". Искам просто да ми се предоставят ограничен набор от услуги и те да работят 24/7.

П.П. Определено тонът ми е груб, но тия са поредните олигофрени, които ми губят времето и ми лазят по нервите.

П.П.2 И не, определено няма да пиша "молби" или "оплаквания". Отговорът ще е в стил Мтел: "ми откраднахме ти 100 лева за половин мегабайт интернет, ама да не си блял, целият ни бизнес план се гради на измами, ти кво искаш - да спрем да работим ли?"

4 thoughts on “Пощенска банка - поредната олигофренска банка”

 1. Здравей!
  Нямам честта да те познавам, но за това, което си написал, не мога да се сдържа да не коментирам 🙂
  1.Спор няма - фен съм на ПИБ ( както се казва в една реклама 😉 - само че много от преди рекламата )
  Доволен съм от обслужването - и когато ми се наложи да отида в някой клон, и от електронното банкиране (признавам - и аз бях малко объркан при смяната на интерфейса - с по-стария ми беше по-добре) - за мен си работи перфектно, и от обслужването по телефона.

  Както и ти, така и аз не обичам да се разкарвам и да вися тук и там за разни неща и така идва естествения ни избор за електронното банкиране. Разликата идва в претенциите за интерфейс - на мен ми беше гадно с новия такъв, но с малко упорство ( а според мен програмистите спадаме в категорията на упоритите хора 😉 ) се оправих и него да ползвам - просто си искам определени функционалности и ги имам - това ми стига. Определено не ми е липсвала функционалност налична в предишаната версия. И не, не съм си губил дни или седмица в разучаване на новия интерфейс. А че е продукт на Oracle - да си призная не знаех и е единственото ми ( но не малко ) притеснение относно тази система.
  Също така признавам, че друга с-ма за е-банкиране не съм ползвал и не мога да направя сравнение...

  Колкото до други банки - ооо!
  Драми колкото щеш!
  Нямам преки впечатления от Пощенска - за тях само знаех (но инфомацията е стара), че дават ипотечни кредити при най-добри условия, но се мотат с документите.
  За Експресбанк - ами за тях добро никъде не съм чул/чел 🙂 Ето един пример - http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=40 - тия хора се отнасят еднакво гадно и към клиенти, и към служители.

  Не знам дали ти се е случвало нещастието да си имаш работа с Булбанк. Там по мои лични преживявания масата служители, които работят там са много зле. За вътрешнофирмената им организация да не говорим - каквото правиш, трябва все при един и същи човек да отиваш, защото цялата ти документация от това, което си правил предишния път, си седи при него/нея и НИКОЙ друг няма шанс да ти ги намери и да ти свърши работа! (lol) Иначе доста усилия полагат да са вежливи - признавам им го! Колкото до самото свършване на работата - няма никаква гаранция, че това, за което си ходил, чакал на опашки (а при тях доста се чака - повярвай ми - пробвано е в няколко клона в София), попълнил документи и т.н. ... Та няма никаква гаранция, че ще бъде свършено. Напълно в реда на нещата при тях е да ти отлежат документите някъде, даже да бъдат загубени и тъй като и документ не ти дават ( попълваш само един екземпляр, който остава при тях ), върви доказвай, че си ходил, че си правил нещо... Колкото за платеното им е-банкиране - ами платих си пакета (това си е термин при тях - всичко е 'пакети'), но така и не получих активация/юзър и парола и т.н.
  И за да 'развеселя' теб и читателите на този блог малко ще дам само един пример (не знам дали е най-фрапантния, но на мен ми е много смешен) - искам да ми се издаде дебитна карта (към която върви сметка, естствено) - бяха ми създали сметката без да поръчат карта за нея.
  Отделно дето това били 'картови сметки', при които единствено с картата можеш да се разпореждаш с парите си ( разбирай да теглиш ). Е, има изключение, което разбрах в последствие - ако по някаква причина официално се знае, че нямаш карта - не е издадена, загубена, блокирана и т.н. - може (ама май не всички го могат - някои сигурно ще ти заявят, че няма такава опция) да се извърши някаква операция, с която ти се отблокират парите и може да ти се нареди теглене от каса.

  Та това е... Извинявай, че стана толкова дълго. Естествено, в правото си да ми изтриеш поста, ако не ти харесва. Наистина аман от простотия - за какво ли не, вкл. и банките ни. Вярно, че в ресторант ще те обслужат по добре! 🙂

  P.S. Дали няма начин да ги осъдим тези хора за времето и нервите, които ни пилеят ? Аз лично по едно време се чувствах така, сякаш ми се подиграват! Напоследък в държавните институции се държат и оправят по-добре.

 2. Здравей,
  Не, няма да ти трия поста, напротив - много ти благодаря за споделената информация.

  Виждам си прочел и поста за ПИБ - на тях им бях адски верен клиент, докато не ме оставиха без пари за няколко дни и си беше срам да искам пари назаем.

 3. Въпросниата спестовна сметка "Мега" има изрична забрана за нареждане на преводи от системата Интернет Банкиране. И ако не се лъжа трябва да е описано в общите условия, които Вие като клиент следва да сте подписали, и запознали с тях.

  Защо служителите не са информирани, за това само мога да гадая, но редовно им се правят обучения, и подобно незнание не е допустимо.
  Поне по 3 пъти в седмицата отговарям на наши служители на въпроса мога ли от "Мега" да нареждам преводи през Интернет Банкиране.

  Не знам на база на каква практика сте останали с впечатление, че информацията по новорегистрирана сметка, ще се появи след няколко часа в Банкирането, но технически тя се появява след вечерни операции - респективно на следващия счетоводен ден.

  Учтив бяхте да споменете упдейт, но не споменахте в крайна сметка на следващия ден дали можехте да виждате информацията по Вашата спестовна сметка?

  И мога да ви уверя че телефоните се вдигат... има създаден Call център, за клиенти на "банкирането". Съсвсем друго понятие е "дава заето".

  Всъщност предоставен е избор.. /какъвто явно Вие сте направили/ да се възползвате от високия лихвен процент по Мега, но невъзможността да нареждате преводи по електронен път, или да нямате подобен лихвен процент но да можете да управлявате по електронен канал.

  Служител на ПБ

  п.п Не говори добре за вас, когато категоризирате цяля институция и всичките работещи в нея на базата на 2 души.
  И дори, че не са имали акуратна информация, не значи че са олигофрени.

  Надали ще вляза пак да прочета тук, така че не се харчете да плюете... по мнението ми, или да ми намирате някакви досадни забележки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.