Здравна книжка, дубликат

Липсва ми здравната книжка. Отидох при личния лекар. Заместващия му каза да отида до РЗОК в Младост. Отидох. Случайно хванах шефа там и той каза: не тук момче, ул. Енос 12. Отивам там, на информацията ме питат за номера на книжката. WTF?! "Тогава отидете в каб. 302". Отивам там, " кажете знаете ли кога е издадена?", "не, не знам". "ходили ли сте на зъболекари. Ако да, кога", "ами 2005та мисля последно ходих на такъв, който работи с касата", "Няма такъв, слезте в деловодството". Слизам, там - "Без номер не може, питайте личния за номера". Звъня на личния: "не съм ви първи личен, трябва първия да намерите". Пак в деловодството: "първия ми личен е починал, какво правим?", "ами той всъщност не ви е първи, ама ви е първи, отидете при него". И това след пълен кръг от институции.

Извод: мразя държавни служители. Моля ви уволнете ги всичките. Ненужни са. Така и така си плащам здравеопазването.

Update: problem solved с кутия бонбони и кафе за личната. Уж нямаше книжки и не трябвало да ги вади, но кафето някак й припомни, че някъде имала забутани книжки. Цена: 4.68 лв.

One thought on “Здравна книжка, дубликат”

  1. С държавни служители да си нямаш работа. И аз съм се разправял с служители на НАП по цели седмици да ти свършат работа, която се върши за 5 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.